Buch, Englisch, 566 Seiten, Format (B × H): 157 mm x 235 mm, Gewicht: 1064 g
Buch, Englisch, 566 Seiten, Format (B × H): 157 mm x 235 mm, Gewicht: 1064 g
ISBN: 978-0-471-18600-7
Verlag: Wiley
Der vollständige Satz des vierbändigen Nachschlagewerkes 'Analysis and Control Methods for Food and Agricultural Products', herausgegeben von J.-L. Multon, bietet Forschern der pharmazeutischen und der Lebensmittelindustrie eine gute Quelle technischer Informationen, um wichtige Fragen zur Durchführung einer speziellen Produktanalyse, zur Interpretation von Versuchsergebnissen oder zur Risikoanalyse bei der Einführung eines neuen Produkts zu beantworten. Zudem enthält jeder Band wichtige Bibliographien für weitere Nachforschungen.
Der erste Band 'Microbiological Control for Foods and Agricultural Products', herausgegeben von Bourgeois und Leveau, beinhaltet eine Fülle von praxisorientierten Informationen für die angewandte Lebensmittelmikrobiologie. Er behandelt grundlegende Methoden und neueste Technologien der PCR, DNA und RNA Untersuchung, die für die Lebensmittelindustrie, besonders auf dem Gebiet der Mikroben, wichtig sind. Dieses Werk wird zu einem nützlichen Nachschlagewerk und Handbuch für Mikrobiologen auf dem Gebiet der Lebensmittelforschung werden.
Zielgruppe
Lebensmittelindustrie, Mikrobiologen, Toxikologen
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
Weitere Infos & Material
Aus dem Inhalt:
Part I:General and Basic Techniques/ Sample Removal/ Rapid Methods of Enumerating Microorganisms/ Evaluation of Microflora by Non-Microbiological Techniques/ Micribiological Applications of Immunology/ Mechanization and Automation of Techniques/ Prediction of Product Life Span/ Part II: Methods of Evaluation of Various Technologically Significant Microflora Total Aerobic Mesophilic Microflora/ Psychotrophic Microflora/ The Latic Microflora/ Bacteriophages of Lactic Starters/ The Yeasts/ The Molds/ Part III: Evalution Methods for Microflora of Sanitary Incidence/ Indicators of Local Contamination/ The Genus Salmonella/ The Genus Campylobacter/ The Genus Yorsinia/ The Genus Clostridium and the Sulfite-Reducing Anaerobes/ Coagulase-Positive Staphylococci/ The Genus Listeria/ Part IV: Microbiological Testing of Starting Materials and Finished Products/ Water/ Milk and Dairy Products/ Beer and Soft Beverages/ Meat Products/ Egg Products/ Fishenes Products/ Vegetable Products/ Prepared Meals/ Preserves and Semi-Preserves/ Testing of Intermediate Moisture Foods/ Part V: Miscellaneous Applications of Microbiological Testing/ Testing of Starter Cultures for Purity/ Microbiological Monitoring Factory Equipment, Atmosphere and Personnel
From the Contents:
Part I:General and Basic Techniques/ Sample Removal/ Rapid Methods of Enumerating Microorganisms/ Evaluation of Microflora by Non-Microbiological Techniques/ Micribiological Applications of Immunology/ Mechanization and Automation of Techniques/ Prediction of Product Life Span/ Part II: Methods of Evaluation of Various Technologically Significant Microflora Total Aerobic Mesophilic Microflora/ Psychotrophic Microflora/ The Latic Microflora/ Bacteriophages of Lactic Starters/ The Yeasts/ The Molds/ Part III: Evalution Methods for Microflora of Sanitary Incidence/ Indicators of Local Contamination/ The Genus Salmonella/ The Genus Campylobacter/ The Genus Yorsinia/ The Genus Clostridium and the Sulfite-Reducing Anaerobes/ Coagulase-Positive Staphylococci/ The Genus Listeria/ Part IV: Microbiological Testing of Starting Materials and Finished Products/ Water/ Milk and Dairy Products/ Beer and Soft Beverages/ Meat Products/ Egg Products/ Fishenes Products/ Vegetable Products/ Prepared Meals/ Preserves and Semi-Preserves/ Testing of Intermediate Moisture Foods/ Part V: Miscellaneous Applications of Microbiological Testing/ Testing of Starter Cultures for Purity/ Microbiological Monitoring Factory Equipment, Atmosphere and Personnel