Buch, Englisch, Band 66, 333 Seiten, Format (B × H): 160 mm x 241 mm, Gewicht: 7077 g
Reihe: Subcellular Biochemistry
Buch, Englisch, Band 66, 333 Seiten, Format (B × H): 160 mm x 241 mm, Gewicht: 7077 g
Reihe: Subcellular Biochemistry
ISBN: 978-94-007-5939-8
Verlag: Springer Netherlands
This book contains an extensive collection of critical reviews, from leading researchers in the field of regulated protein degradation. It covers the role of regulated proteolysis in a range of microorganisms (from Gram positive, Gram negative and pathogenic bacteria to Archaea and the Baker’s yeast Saccharomyces cerevisiae).
Zielgruppe
Research
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Proteinforschung
- Medizin | Veterinärmedizin Medizin | Public Health | Pharmazie | Zahnmedizin Medizin, Gesundheitswesen Biomedizin, Medizinische Forschung, Klinische Studien
- Medizin | Veterinärmedizin Medizin | Public Health | Pharmazie | Zahnmedizin Medizinische Fachgebiete Medizinische Mikrobiologie & Virologie
- Technische Wissenschaften Verfahrenstechnik | Chemieingenieurwesen | Biotechnologie Biotechnologie Medizinische Biotechnologie
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Mikrobiologie
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Biochemie (nichtmedizinisch)
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Molekularbiologie
- Medizin | Veterinärmedizin Medizin | Public Health | Pharmazie | Zahnmedizin Vorklinische Medizin: Grundlagenfächer Molekulare Medizin, Zellbiologie
Weitere Infos & Material
Machines of destruction - AAA+ proteases and the adaptors that control them.- The AAA+ protease Lon.- FtsH protease-mediated regulation of various cellular functions.- Regulated proteolysis in Bacillus subtilis.- Regulation of stress response pathways in Escherichia coli by proteolysis.- Regulation of the SigmaE stress response.- Pathogenic bacteria: protein degradation and virulence.- Roles of Cdc48 in regulated protein degradation in yeast.- The role of AAA+ proteases in mitochondrial protein biogenesis, homeostasis & activity control.- PUPylation and Mycobacteria.- Archea proteasomes and SAMPylation.