Buch, Englisch, 192 Seiten, Format (B × H): 152 mm x 227 mm, Gewicht: 263 g
Buch, Englisch, 192 Seiten, Format (B × H): 152 mm x 227 mm, Gewicht: 263 g
ISBN: 978-0-88415-871-4
Verlag: GULF PUB CO
This book examines toxic chemicals that may be present in the workplace and--with easy-to-understand, nontechnical language--examines the steps an organization can take to manage them.
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Medizin | Veterinärmedizin Medizin | Public Health | Pharmazie | Zahnmedizin Medizin, Gesundheitswesen Public Health, Gesundheitsmanagement, Gesundheitsökonomie, Gesundheitspolitik
- Medizin | Veterinärmedizin Medizin | Public Health | Pharmazie | Zahnmedizin Medizin, Gesundheitswesen Präventivmedizin, Gesundheitsförderung, Medizinisches Screening
- Rechtswissenschaften Arbeitsrecht Arbeitsschutz- und Arbeitssicherheitsrecht
- Naturwissenschaften Chemie Chemie Allgemein Toxikologie, Gefahrstoffe, Sicherheit in der Chemie
- Wirtschaftswissenschaften Betriebswirtschaft Bereichsspezifisches Management Arbeitsplatz, Arbeitsschutz, Gefahrstoffschutz
Weitere Infos & Material
SECTION I: Recognition and evaluation. What's the problem? Mrs. Madison's Mysterious Malady. Chemistry and the workplace. What polluted the secretarial pool? What happens to toxic chemicals in the body? Harry Hemmler's unlucky day. What's in the air? The strange case of Johnny Calabrese. How deadly is dust? Jake Whitman's plight. Basic toxicity and how to measure it. The man in the next motel room. SECTION II: Five steps to the development of a control strategy. Step One: Recognize the need. Step Two: Define the problem. Step Three: Evaluate the risk. Step Four: Establish permissible limits of exposure. Step Five: Control the exposure. APPENDIX I: Hazards from various processes. APPENDIX II: Useful sources. INDEX.