Buch, Englisch, 591 Seiten, HC runder Rücken kaschiert, Format (B × H): 160 mm x 241 mm, Gewicht: 1198 g
Buch, Englisch, 591 Seiten, HC runder Rücken kaschiert, Format (B × H): 160 mm x 241 mm, Gewicht: 1198 g
ISBN: 978-3-319-96775-2
Verlag: Springer International Publishing
Zielgruppe
Research
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Geowissenschaften Umweltwissenschaften Umweltmanagement, Umweltökonomie
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Meeresbiologie
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Tierkunde / Zoologie Wirbellose (Invertebrata) Weichtiere (Mollusca)
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Biowissenschaften Meeres- und Süßwasserökologie
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Biowissenschaften Ökologie
- Technische Wissenschaften Umwelttechnik | Umwelttechnologie Umwelttechnik
Weitere Infos & Material
PART I General Introduction.- PART II Provisioning services.- Introduction.- 2 Global production trends and challenges.- 3 Resource provisioning and efficient use.- 4 Bivalve production system in China.- 5 Production of pearls.- 6 Biotechnologies from marine bivalves.- PART III Regulating services.- 7 Introduction.- 8 Biofiltration for turbidity management.- 9 Feedbacks by filter feeders: nutrient regeneration.- 10 Nutrient extraction through bivalves.- 11 Perspectives of bivalves in IMTA.- 12 Regulating services of bivalve molluscs in the context of the carbon cycle and implications for ecosystem valuation.- 13 Bivalve reefs as eco-engineers.- 14 Bivalve beds as biodiversity hot spots.- 15 Enhanced production of finfish and large crustaceans by bivalve reefs.- PART IV Cultural services.- 16 Introduction.- 17 Socio-economy of shellfish culture communities.- 18 A variety of approaches for incorporating community outreach and education in oyster reef restoration projects: Examples from the United States.- 19 Bivalve gardening.- 20 Shells as collector’s item.- 21 Archaeology and sclerochronology of marine bivalves.- PART V Assessment of services.- 22 Introduction.- 23 Bivalve aquaculture carrying capacity: concepts and assessment tools.- 24 Farm scale production models.- 25 Ecosystem models.- 26 Spatial models.- 27 Nutrient trading.- Epilogue.