Buch, Englisch, 197 Seiten, Format (B × H): 193 mm x 270 mm, Gewicht: 900 g
Reihe: Physical Chemistry
Buch, Englisch, 197 Seiten, Format (B × H): 193 mm x 270 mm, Gewicht: 900 g
Reihe: Physical Chemistry
ISBN: 978-3-540-41060-7
Verlag: Springer
The thermodynamic properties of fluids are vital information for design, operation (including safety considerations) and maintenance in the fluid processing or continuous manufacturing industries. Among the thermodynamic properties, some are more important and pervasive with vapor pressure being possibly the most important of all. Practical handling of any fluid requires knowledge of its vapor pressure, and vapor pressure (or boiling point) is invariably among the first properties measured for any substance.
Zielgruppe
Professional/practitioner
Fachgebiete
- Naturwissenschaften Chemie Organische Chemie
- Naturwissenschaften Physik Mechanik Klassische Mechanik, Newtonsche Mechanik
- Naturwissenschaften Chemie Physikalische Chemie Elektrochemie, Magnetochemie
- Technische Wissenschaften Maschinenbau | Werkstoffkunde Technische Mechanik | Werkstoffkunde Werkstoffkunde, Materialwissenschaft: Forschungsmethoden
- Technische Wissenschaften Maschinenbau | Werkstoffkunde Technische Mechanik | Werkstoffkunde Technische Thermodynamik
- Naturwissenschaften Chemie Chemie Allgemein
- Technische Wissenschaften Maschinenbau | Werkstoffkunde Technische Mechanik | Werkstoffkunde Materialwissenschaft: Polymerwerkstoffe
- Technische Wissenschaften Verfahrenstechnik | Chemieingenieurwesen | Biotechnologie Technologie der Kunststoffe und Polymere
- Naturwissenschaften Physik Thermodynamik Festkörperphysik, Kondensierte Materie
- Naturwissenschaften Chemie Physikalische Chemie Thermochemie, Chemische Thermodynamik
Weitere Infos & Material
The present subvolume IV/20 C covers nitrogen containing organic chemicals, total of 1575 compounds including so vitally important classes of organic compounds as amines, amides, nitriles, and nitrates.