Ancient Food Technology | Buch | 978-90-04-09681-3 | sack.de

Buch, Englisch, Band 5, 510 Seiten

Reihe: Technology and Change in History

Ancient Food Technology


Erscheinungsjahr 2000
ISBN: 978-90-04-09681-3
Verlag: Brill Academic Publishers

Buch, Englisch, Band 5, 510 Seiten

Reihe: Technology and Change in History

ISBN: 978-90-04-09681-3
Verlag: Brill Academic Publishers


Employing a wide variety of sources, this book discusses innovations in food processing and preservation from the Palaeolithic period through the late Roman Empire.
All through the ages, there has been the need to acquire and maintain a consistent food supply leading to the invention of tools and new technologies to process certain plant and animal foods into different and more usable forms. This handbook presents the results of the most recent investigations, identifies controversies, and points to areas needing further work.
It is the first book to focus specifically on ancient food technology, and to discuss the integral role it played in the political, economic, and social fabric of ancient society. Fully documented and lavishly illustrated with numerous photographs and drawings, it will appeal to students and scholars of both the arts and the sciences.
Ancient Food Technology jetzt bestellen!

Autoren/Hrsg.


Weitere Infos & Material


Robert I. Curtis, Ph.D. (1978) in Ancient History, University of Maryland, is Professor of Classics at the University of Georgia. He has published on Roman social and economic history, including Garum and Salsamenta. Production and Commerce in Materia Medica (Brill, 1991).


Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.