Curtis | Garum and Salsamenta | Buch | 978-90-04-09423-9 | sack.de

Buch, Englisch, Band 3, 228 Seiten, Format (B × H): 155 mm x 235 mm, Gewicht: 620 g

Reihe: Studies in Ancient Medicine

Curtis

Garum and Salsamenta

Production and Commerce in Materia Medica
Erscheinungsjahr 1991
ISBN: 978-90-04-09423-9
Verlag: Brill Academic Publishers

Production and Commerce in Materia Medica

Buch, Englisch, Band 3, 228 Seiten, Format (B × H): 155 mm x 235 mm, Gewicht: 620 g

Reihe: Studies in Ancient Medicine

ISBN: 978-90-04-09423-9
Verlag: Brill Academic Publishers


Fermented fish products fulfilled multiple functions in Graeco-Roman society. They were a source of nutrition, a medicine with both dietetic and therapeutic value, and a commodity of trade. Their production and commerce provided employment, even wealth, for many individuals in the western and eastern provinces of the Roman Empire.
The work defines ancient salt-fish products and clarifies their relationship with modern counterparts. Following discussion of the perceived and actual utility of these products in human and veterinary medicine, the author, employing literary, archaeological, epigraphical, papyrological, and numismatic evidence, provides a province- by-province survey of the areas which produced and exported them. The book closes with a discussion of the social status of those involved in their manufacture and trade, the methods used to market them and their fate in the post- classical period.
This study explores an important facet of the Roman economy having continuity with the modern world.
Curtis Garum and Salsamenta jetzt bestellen!

Autoren/Hrsg.


Weitere Infos & Material


Robert I. Curtis holds the Ph.D. from the University of Maryland (1978) and is currently Associate Professor of the Department of Classics, University of Georgia. Recent publications: Studia Pompeiana et Classica in Honor of Wilhelmina F. Jashemski (New York,1988-89); "A. Umbricius Scaurus of Pompeii," in Studia Pompeiana et Classica in Honor of Wilhelmina F. Jashemski (New York, 1988) and many articles in international journals.


Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.