Buch, Englisch, Band 25, 184 Seiten, Format (B × H): 155 mm x 235 mm, Gewicht: 449 g
Reihe: Human-Animal Studies
Buch, Englisch, Band 25, 184 Seiten, Format (B × H): 155 mm x 235 mm, Gewicht: 449 g
Reihe: Human-Animal Studies
ISBN: 978-90-04-52746-1
Verlag: Brill
How does milk become cow milk, donkey milk or human milk? When one closely explores this question, the species difference between milks is not as stable as one might initially assume, even if one takes an embodied perspective. To show this, this book takes readers through an ethnographic comparison of milk consumption and production in Croatia in a range of different social settings: on farms, in mother-infant breastfeeding relations, in food hygiene documentation and in the local landscape. It argues that humans actually invest considerable work into abstracting and negotiating milks into their human and animal forms.
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Biowissenschaften Bioethik, Tierethik
- Geisteswissenschaften Philosophie Angewandte Ethik & Soziale Verantwortung Bioethik, Tierethik
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaft und Gesellschaft | Kulturwissenschaften Kulturwissenschaften: Ernährung & Gesellschaft
- Geisteswissenschaften Philosophie Sozialphilosophie, Politische Philosophie
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Soziale Gruppen/Soziale Themen Gender Studies, Geschlechtersoziologie
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Spezielle Soziologie Sachkultur, Materielle Kultur