Buch, Englisch, Band 54, 344 Seiten, HC runder Rücken kaschiert, Format (B × H): 160 mm x 241 mm, Gewicht: 778 g
Buch, Englisch, Band 54, 344 Seiten, HC runder Rücken kaschiert, Format (B × H): 160 mm x 241 mm, Gewicht: 778 g
Reihe: Biotechnology in Agriculture and Forestry
ISBN: 978-3-540-20264-6
Verlag: Springer Berlin Heidelberg
Zielgruppe
Research
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Molekularbiologie
- Medizin | Veterinärmedizin Medizin | Public Health | Pharmazie | Zahnmedizin Vorklinische Medizin: Grundlagenfächer Humangenetik
- Naturwissenschaften Agrarwissenschaften Ackerbaukunde, Pflanzenbau Nutzpflanzen: Biologie, Genetik, Pflanzenzüchtung
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Botanik Pflanzenreproduktion, Verbreitung, Genetik
- Technische Wissenschaften Verfahrenstechnik | Chemieingenieurwesen | Biotechnologie Biotechnologie Industrielle Biotechnologie
Weitere Infos & Material
Section I Crop Origin and Importance.- I.1 Species Origin and Economic Importance of Brassica.- I.2 Rapid-Cycling Brassica in Research and Education.- Section II Molecular Genetics.- II.1 Genome Mapping and Analysis.- II.2 Male Sterility.- II.3 Biotechnology for Pollination Control in Crucifer Oilseed Crops.- Section III Tissue Culture and Transgenic Technology.- III.1 Regulation of Plant Morphogenesis In Vitro.- III.2 Regeneration of Plants via Somatic Embryogenesis.- III.3 Brassica Protoplast Culture and Somatic Hybridization.- III.4 Brassica Improvement Through Microspore Culture.- III.5 Production of Transgenic Vegetable Brassicas.- III.6 Transgenic Oilseed Brassicas.- Section IV Crop Improvement and Molecular Farming.- IV.1 Insect-Resistant Transgenic Brassicas.- IV.2 Disease Resistance.- IV.3 Herbicide Resistance.- IV.4 Genetic Engineering of Lipid Composition.- IV.5 Biochemical Genetics of Glucosinolate Biosynthesis in Brassica.