Food Hydrocolloids | Elsevier | Zeitschrift | sack.de

Zeitschrift, Englisch

Erscheinungsweise: monatlich

Food Hydrocolloids


ISSN 0268005X

Elsevier


Zeitschrift, Englisch

Erscheinungsweise: monatlich

ISSN 0268005X
Elsevier




Food Hydrocolloids publishes original and innovative research concerned with the characterisation, properties, functionality and application of hydrocolloids in food products. Hydrocolloids are defined as polysaccharides and proteins of commercial importance. The key focus of the research should be on the hydrocolloid material itself and the manuscript should include a fundamental discussion of the research findings and their significance. Manuscripts that simply report data without providing a detailed interpretation of the results are unlikely to be accepted for publication in the journal.

The main areas of interest are:

- Chemical and physicochemical characterisation
- Thermal properties including glass transitions and conformational changes
- Rheological properties including viscosity, viscoelastic properties and gelation behaviour
- The influence on organoleptic properties
- Interfacial properties including stabilisation of dispersions, emulsions and foams
- Film forming properties with application to edible films and active packaging
- Encapsulation and controlled release of active compounds
- The influence on health including their role as dietary fibre
- Manipulation of hydrocolloid structure and functionality through chemical, biochemical and physical processes
- New hydrocolloids and hydrocolloid sources of commercial potential
- The Journal also publishes Review articles that provide an overview of the latest developments in topics of specific interest to researchers in this field of activity.
Editor-in-Chief: P.A. Williams Food Hydrocolloids jetzt bestellen!

Zielgruppe


Agricultural and Biological Sciences


Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.