Glycosaminoglycans and Proteoglycans | Buch | 978-3-03842-835-0 | sack.de

Buch, Englisch, 230 Seiten, Paperback, Format (B × H): 170 mm x 244 mm, Gewicht: 636 g

Glycosaminoglycans and Proteoglycans


1. Auflage 2018
ISBN: 978-3-03842-835-0
Verlag: MDPI AG

Buch, Englisch, 230 Seiten, Paperback, Format (B × H): 170 mm x 244 mm, Gewicht: 636 g

ISBN: 978-3-03842-835-0
Verlag: MDPI AG


Proteoglycans (PGs) are glycoconjugates in which a protein or peptide core is substituted with polysaccharide chains known as glycosaminoglycans (GAGs). The GAG sidechains carry a significant proportion of the functionality of PGs, interacting with many proteins to form structural units in the extracellular matrix and to modulate the transport and signalling of small proteins acting as morphogens, growth factors and cytokines. Purified GAGs such as heparin and hyaluronan are in common use as therapeutic agents, with many more PG-based natural products, synthetic and semi-synthetic mimetics on the way; in addition, potential therapeutic strategies involving PG/GAG biosynthesis and degradation as targets are currently in development.
Glycosaminoglycans and Proteoglycans jetzt bestellen!

Zielgruppe


Professionals/Scholars

Weitere Infos & Material


Mulloy, Barbara
Glycosciences laboratory, Department of Medicine, Imperial College London, Burlington Danes Building, Du Cane Road, London W12 0NN, UK



Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.