E-Book, Englisch, 320 Seiten
Reihe: Arts and Traditions of the Table: Perspectives on Culinary History
Horowitz Kosher USA
1. Auflage 2016
ISBN: 978-0-231-54093-3
Verlag: De Gruyter
Format: EPUB
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)
How Coke Became Kosher and Other Tales of Modern Food
E-Book, Englisch, 320 Seiten
Reihe: Arts and Traditions of the Table: Perspectives on Culinary History
ISBN: 978-0-231-54093-3
Verlag: De Gruyter
Format: EPUB
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)
Roger Horowitz follows the fascinating journey of kosher food through the modern industrial food system. From the Atlanta rabbi who made Coke kosher to the success of Manischewitz wine with non-Jewish consumers, Kosher USA adds a significant chapter to the history of modern Jewish American life as well as American foodways.
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Weltgeschichte & Geschichte einzelner Länder und Gebietsräume Geschichte einzelner Länder Amerikanische Geschichte
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Weltgeschichte & Geschichte einzelner Länder und Gebietsräume Geschichte des Judentums (Diaspora)
- Wirtschaftswissenschaften Wirtschaftssektoren & Branchen Primärer Sektor Agrarökonomie, Ernährungswirtschaft
- Sozialwissenschaften Sport | Tourismus | Freizeit Kochen, Essen, Trinken
- Geisteswissenschaften Religionswissenschaft Religionswissenschaft Allgemein Gottesdienst, Riten und Zeremonien
- Geisteswissenschaften Jüdische Studien Jüdische Studien
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Geschichtliche Themen Mentalitäts- und Sozialgeschichte
Weitere Infos & Material
Prologue: Uncle Stu's Question
1. My Family's Sturgeon
2. Kosher Coke, Kosher Science
3. The Great Jell-O Controversy
4. Who Says It's Kosher?
5. Industrial Kashrus
6. Man-O-Manischewitz
7. Harry Kassel's Meat
8. Shechita
Conclusion: Kosher Ethics/Ethical Kosher?
Epilogue: Remembering, Discovering, Thanking
Notes
Index