Buch, Englisch, 660 Seiten, Format (B × H): 152 mm x 229 mm, Gewicht: 943 g
Buch, Englisch, 660 Seiten, Format (B × H): 152 mm x 229 mm, Gewicht: 943 g
Reihe: Global Competition Law and Economics Policy
ISBN: 978-1-108-45430-8
Verlag: Cambridge University Press
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Rechtswissenschaften Wirtschaftsrecht Handels- und Gesellschaftsrecht Allgemeines Unternehmensrecht, Unternehmenskauf und -bewertung, M & A
- Wirtschaftswissenschaften Volkswirtschaftslehre Internationale Wirtschaft
- Rechtswissenschaften Wirtschaftsrecht Gewerblicher Rechtsschutz Wettbewerbs- und Kartellrecht, Werberecht
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Spezielle Soziologie Sachkultur, Materielle Kultur
- Rechtswissenschaften Wirtschaftsrecht Gewerblicher Rechtsschutz Gewerblicher Rechtsschutz allg., Marken- und Kennzeichenrecht
- Rechtswissenschaften Internationales Recht und Europarecht Internationales Recht Internationales Handels-, Wirtschafts- und Gesellschaftsrecht
Weitere Infos & Material
1. Global food value chains: A conceptual guide; 2. Rents, power and governance in global value chains; 3. The financialization of land and agriculture: Mechanisms, implications and responses; 4. Agriculture, End to End; 5. New forms of financing the agricultural sector in Brazil: The experience of the soybean Chain; 6. Economic concentration and the food value chain: Legal and economic perspectives; 7. The state of American competition law with respect to the food chain; 8. The Brazilian food value chain and competition policy: An overview of CADE's role – Centrality and inadequacy; 9. Competition concerns in fertilizer import-dependent countries like India and China: Analysing the agrium-potashcorp merger; 10. Russian competition policy over value chains in agricultural and food sectors; 11. The Pioneer/Pannar merger, The maize seed value chain and globalisation; 12. Power in the food value chain: Theory & metrics; 13. Efficiency and fairness: Interdependent discourses in supermarket-supplier relations; 14. China's legal regulation of the abuse of market power by large retailers; 15. Superior bargaining power in Russian contract and competition law; 16. Regulating unfair trading practices in the EU food supply chain: Between market making and market correcting; 17. Food chain certification and the social pluralism of competition law; 18. Hunger games: Connecting the right to food and competition law; 19. Agribiotech patents in the food supply chain: A U.S. perspective; 20. Mergers and product innovation: Seeds and GM crops; 21. The global grain trade: From a ferrymen oligopoly to the sustainable bridge solution.