Buch, Englisch, Band 36, 428 Seiten, Format (B × H): 160 mm x 241 mm, Gewicht: 822 g
Chitin and Chitosan: Applications in Food, Agriculture, Pharmacy, Medicine and Wastewater Treatment
Buch, Englisch, Band 36, 428 Seiten, Format (B × H): 160 mm x 241 mm, Gewicht: 822 g
Reihe: Sustainable Agriculture Reviews
ISBN: 978-3-030-16580-2
Verlag: Springer International Publishing
Zielgruppe
Research
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Wirtschaftswissenschaften Wirtschaftssektoren & Branchen Primärer Sektor Agrarökonomie, Ernährungswirtschaft
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Technische Wissenschaften Verfahrenstechnik | Chemieingenieurwesen | Biotechnologie Lebensmitteltechnologie und Getränketechnologie
- Naturwissenschaften Agrarwissenschaften Agrarwissenschaften Nachhaltige Landwirtschaft
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaft und Gesellschaft | Kulturwissenschaften Kulturwissenschaften: Ernährung & Gesellschaft
Weitere Infos & Material
Preface.- Chapter 1. Nutritional and Additive Uses of Chitin and Chitosan in the Food Industry.- Chapter 2. Chitosan for Seafood Processing and Preservation.- Chapter 3. Applications of Chitosan as Food Packaging Materials.- Chapter 4. Applications of Chitin in Agriculture.- Chapter 5. Chitosan-Based Hydrogels.- Chapter 6. Chitin and Chitosan in Drug Delivery.- Chapter 7. Application of Chitosan-Based Formulations in Controlled Drug Delivery.- Chapter 8. Design of Nano-Chitosans for Tissue Engineering and Molecular Delivery.- Chapter 9. Chitosan for Direct Bioflocculation Processes.- Chapter 10. Cross-linked Chitosan Hydrogels for Dye Removal.