E-Book, Englisch
Reihe: Arts and Traditions of the Table: Perspectives on Culinary History
Symons Meals Matter
1. Auflage 2020
ISBN: 978-0-231-55160-1
Verlag: De Gruyter
Format: EPUB
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)
A Radical Economics Through Gastronomy
E-Book, Englisch
Reihe: Arts and Traditions of the Table: Perspectives on Culinary History
ISBN: 978-0-231-55160-1
Verlag: De Gruyter
Format: EPUB
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Wirtschaftswissenschaften Volkswirtschaftslehre Volkswirtschaftslehre Allgemein Geschichte der VWL
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Geschichtliche Themen Wirtschaftsgeschichte
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Weltgeschichte & Geschichte einzelner Länder und Gebietsräume Europäische Geschichte
- Wirtschaftswissenschaften Wirtschaftswissenschaften Wirtschaftsgeschichte
Weitere Infos & Material
Prologue: Meals Before Money
1. It’s Not “the Economy, Stupid,” but More Than Five of Them
Part I: Insatiable Greed vs. Satiable Appetite
2. In Greed They Trust
3. Brillat-Savarin’s Quest for Table-Pleasure
Part II: Liberal Economics
4. Epicurus and the Pleasure of the Stomach
5. Cavendish, Hobbes, Locke, and Liberal Political Economy
6. The City Sacks Versailles
7. Making the Market
Part III: The Capture
8. The Dismal Science
9. Ludwig von Mises, Neoliberal Godfather
10. Rationalization and Corporate Purpose
11. The Creation of Homo Economicus
Part IV: Restoring Economics
12. Free the Market! (It’s Been Captured by Capitalism)
13. Value Families! (Economics Begins at Home)
14. Get Political! (Bring Back Banquets)
Epilogue: “Eat, Drink, and Be Merry”
Acknowledgments
Glossary: List of Ingredients
Notes
References
Index