Buch, Englisch, Band 8, 470 Seiten, Format (B × H): 170 mm x 240 mm
A comparative study
Buch, Englisch, Band 8, 470 Seiten, Format (B × H): 170 mm x 240 mm
Reihe: European Institute for Food Law series
ISBN: 978-90-8686-239-9
Verlag: Brill Academic Publishers
This book includes a thorough analysis of suitable comparative legal methodology and the embedment of the right to food in the UN human right system. Furthermore, for both countries, an in-depth analysis of the case law on the right to food (mostly concerning the status of foreigners), the constitutional context in which the Judiciary operates, and the relevant UN reports and subsequent procedures are outlined. Finally, recommendations are made to both countries and the relevant UN Committees.
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Sozialwissenschaften Politikwissenschaft Politische Kultur Menschenrechte, Bürgerrechte
- Rechtswissenschaften Internationales Recht und Europarecht Internationales Recht Internationale Menschen- und Minderheitenrechte, Kinderrechte