Buch, Englisch, 90 Seiten, Paperback, Format (B × H): 148 mm x 210 mm, Gewicht: 147 g
A European Perspective
Buch, Englisch, 90 Seiten, Paperback, Format (B × H): 148 mm x 210 mm, Gewicht: 147 g
ISBN: 978-3-030-08262-8
Verlag: Springer International Publishing
The book discusses recent innovation and diversification paths in agri-food, specifically the linkages among food research and innovation, production, consumption, gastronomy, and place branding as well as technology. It also focuses on EU policies and instruments in support of R&I activities in agri-food, and explores agri-food domains within the context of smart specialisation.
Zielgruppe
Research
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Naturwissenschaften Agrarwissenschaften Agrarwissenschaften
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Naturwissenschaften Chemie Analytische Chemie Umweltchemie, Lebensmittelchemie
- Technische Wissenschaften Verfahrenstechnik | Chemieingenieurwesen | Biotechnologie Lebensmitteltechnologie und Getränketechnologie
- Sozialwissenschaften Politikwissenschaft Internationale Beziehungen Europäische Union, Europapolitik
Weitere Infos & Material
Abstract
Introduction
Chapter 1 - Food: innovation and diversification paths
Chapter 2 - EU policies and instruments to support the agri-food sector
Chapter 3 - Smart Specialisation and the agri-food system
Chapter 4 - The Smart Specialisation Platform on Agri-food
Chapter 5 - Policy recommendations and conclusions