Buch, Englisch, 350 Seiten, Format (B × H): 160 mm x 241 mm, Gewicht: 729 g
Reihe: Techniques in Life Science and Biomedicine for the Non-Expert
Buch, Englisch, 350 Seiten, Format (B × H): 160 mm x 241 mm, Gewicht: 729 g
Reihe: Techniques in Life Science and Biomedicine for the Non-Expert
ISBN: 978-3-030-77790-6
Verlag: Springer International Publishing
This book summarizes several existing analytical techniques (both chemical and physical) in an introductory volume designed for the non-expert researcher or novice scientist. While background in carbohydrate chemistry is assumed, all information necessary to understanding the described techniques is addressed in the text.
Zielgruppe
Professional/practitioner
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Naturwissenschaften Chemie Analytische Chemie Umweltchemie, Lebensmittelchemie
- Medizin | Veterinärmedizin Medizin | Public Health | Pharmazie | Zahnmedizin Medizinische Fachgebiete Pharmakologie, Toxikologie
- Technische Wissenschaften Sonstige Technologien | Angewandte Technik Medizintechnik, Biomedizintechnik
- Technische Wissenschaften Verfahrenstechnik | Chemieingenieurwesen | Biotechnologie Lebensmitteltechnologie und Getränketechnologie
- Naturwissenschaften Chemie Organische Chemie Biochemie
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Kohlenhydrate
- Medizin | Veterinärmedizin Medizin | Public Health | Pharmazie | Zahnmedizin Medizin, Gesundheitswesen Medizintechnik, Biomedizintechnik, Medizinische Werkstoffe
Weitere Infos & Material
Chapter 1 The World of Carbohydrates.- Chapter 2 Basic Knowledge of Glycobiology.- Chapter 3 Carbohydrates involved in Diseases.- Chapter 4 Detection of Carbohydrate by Colorimetric Methods.- Chapter 5. Analytical Techniques to Study Carbohydrates.- Chapter 6 Monosaccharide Composition Analysis.- Chapter 7 Carbohydrate Analysis of Glycoconjugates.- Chapter 8 Structural Characterization of Released Glycans.- Chapter 9 Analysis of Sialic Acids.- Chapter 10 Carbohydrate Microarray Technology.- Chapter 11 Analysis of Carbohydrates by Mass Spectrometry.- Chapter 12 Analysis of Carbohydrates by Nuclear Magnetic.- Chapter 13 Glycobioinformatics.- Chapter 14 Concluding Remarks.