Buch, Englisch, 188 Seiten, Format (B × H): 148 mm x 210 mm, Gewicht: 276 g
Reihe: Consumption and Public Life
Buch, Englisch, 188 Seiten, Format (B × H): 148 mm x 210 mm, Gewicht: 276 g
Reihe: Consumption and Public Life
ISBN: 978-3-030-84373-1
Verlag: Springer International Publishing
Zielgruppe
Research
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Technische Wissenschaften Verfahrenstechnik | Chemieingenieurwesen | Biotechnologie Lebensmitteltechnologie und Getränketechnologie
- Naturwissenschaften Chemie Analytische Chemie Umweltchemie, Lebensmittelchemie
- Sozialwissenschaften Ethnologie | Volkskunde Ethnologie Kultur- und Sozialethnologie: Allgemeines
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Alte Geschichte & Archäologie
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Soziologie Allgemein
Weitere Infos & Material
Chapter 1: Introduction: Food, Social Change and Identity by Cynthia Chou and Susanne Kerner.- Chapter 2: Ingesting the Contemporary: Food and Angst by Mandy Thomas.- Chapter 3: Fish, Identity and Social Change by Richard Wilk.- Chapter 4: The Social Life of Food by Tamara Bray.- Chapter 5: Prejudice, Assimilation and Profit: The Peculiar History of Italian Cookery in the United States by Anthony Buccini.- Chapter 6: Narratives on an Independent Cuisine: Catalan Food as Identity in the Contemporary Independence Movement by Venetia Johannes.- Chapter 7: The Danish Meal Partnership: A Shortcut to a Healthier Diet by Claus Egeris.- Chapter 8: Food and Identity in the 5 mill BCE by Susanne Kerner.- Chapter 9: In Search of Authenticity: Roti John and the Banana Pancake Trail by Cynthia Chou and Martin Platt.