Buch, Englisch, 180 Seiten, Previously published in hardcover, Format (B × H): 193 mm x 260 mm, Gewicht: 438 g
Buch, Englisch, 180 Seiten, Previously published in hardcover, Format (B × H): 193 mm x 260 mm, Gewicht: 438 g
Reihe: Genome Mapping and Genomics in Animals
ISBN: 978-3-642-09307-4
Verlag: Springer
Mapping of animal genomes has generated huge databases and several new concepts and strategies, which are useful to elucidate origin, evolution and phylogeny. Genetic and physical maps of genomes further provide precise details on chromosomal location, function, expression and regulation of academically and economically important genes. The series Genome Mapping and Genomics in Animals provides comprehensive and up-to-date reviews on genomic research on a large variety of selected animal systems, contributed by leading scientists from around the world.
This volume summarizes the first era of genomic studies of aquaculture species, in which the tools and resources necessary to support whole-genome sequencing were developed. These tools will enhance efforts toward selective breeding of aquaculture species. Included in this volume are summaries of work on salmonids, cyprinids, catfish, tilapias, European sea bass, Japanese flounder, shrimps and oysters.
Zielgruppe
Research
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Biowissenschaften Meeres- und Süßwasserökologie
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Molekularbiologie
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Biochemie (nichtmedizinisch)
- Geowissenschaften Umweltwissenschaften Biodiversität
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Hydrobiologie
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Biowissenschaften Genetik und Genomik (nichtmedizinisch)
- Technische Wissenschaften Verfahrenstechnik | Chemieingenieurwesen | Biotechnologie Biotechnologie Medizinische Biotechnologie
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Biowissenschaften Naturschutzbiologie, Biodiversität
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Tierkunde / Zoologie Tiergenetik, Reproduktion
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Botanik Pflanzenreproduktion, Verbreitung, Genetik
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Medizin | Veterinärmedizin Medizin | Public Health | Pharmazie | Zahnmedizin Vorklinische Medizin: Grundlagenfächer Humangenetik
- Technische Wissenschaften Verfahrenstechnik | Chemieingenieurwesen | Biotechnologie Lebensmitteltechnologie und Getränketechnologie
- Geowissenschaften Umweltwissenschaften Umweltschutz, Umwelterhaltung
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Tierkunde / Zoologie Wirbeltiere (Vertebrata) Fische (Ichthyologie)
- Medizin | Veterinärmedizin Medizin | Public Health | Pharmazie | Zahnmedizin Medizin, Gesundheitswesen Ernährungsmedizin, Diätetik
Weitere Infos & Material
Salmonids.- Cyprinids.- Catfish.- Tilapias.- European Sea Bass.- Japanese Flounder.- Shrimp.- Oysters.




