Montanari | Italian Identity in the Kitchen, or Food and the Nation | E-Book | sack.de
E-Book

E-Book, Englisch, 128 Seiten, Format (B × H): 102 mm x 152 mm

Reihe: Arts and Traditions of the Table: Perspectives on Culinary History

Montanari Italian Identity in the Kitchen, or Food and the Nation


1. Auflage 2013
ISBN: 978-0-231-53508-3
Verlag: De Gruyter
Format: EPUB
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)

E-Book, Englisch, 128 Seiten, Format (B × H): 102 mm x 152 mm

Reihe: Arts and Traditions of the Table: Perspectives on Culinary History

ISBN: 978-0-231-53508-3
Verlag: De Gruyter
Format: EPUB
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)



How regional Italian cuisine became the main ingredient in the nation’s political and cultural development.
Montanari Italian Identity in the Kitchen, or Food and the Nation jetzt bestellen!

Weitere Infos & Material


Translator's Preface
Preface: Italy and Italians
Before There Was an Italy There Was a Europe
Italy Is a Network of Cities
Models of Cooking Between Unified and Varied
Popular Culture and Culture of the Elite
People and Products That Travel
Preservation and Renewal of Alimentary Identities
Macaroni-eaters: How a National Stereotype Arose
The Artusian Synthesis
The Number of Italians Increases
The "Italian Miracle": Between Modernity and Tradition
The Invention of Regional Cooking
Epilogue: In Search of Home Cooking
Related Readings
Index


Read the chapter, "Macaroni-Eaters: How a National Stereotype Arose":


Massimo Montanari is professor of medieval history and the history of food in the Department of History and Cultures at the University of Bologna. His books include Let the Meatballs Rest: And Other Stories About Food and Culture; Cheese, Pears, and History in a Proverb; Food Is Culture; Italian Cuisine: A Cultural History; Food: A Culinary History; and Famine and Plenty: The History of Food in Europe.

Beth Archer Brombert is the author of two widely acclaimed biographies: Cristina: Portraits of a Princess and Edouard Manet: Rebel in a Frock Coat. Her most recent work is a memoir of many decades of living, traveling, and cooking in Italy, Journey to the World of the Black Rooster.



Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.