Buch, Englisch, 61 Seiten, Format (B × H): 160 mm x 241 mm, Gewicht: 284 g
Reihe: Environmental Footprints and Eco-design of Products and Processes
Buch, Englisch, 61 Seiten, Format (B × H): 160 mm x 241 mm, Gewicht: 284 g
Reihe: Environmental Footprints and Eco-design of Products and Processes
ISBN: 978-981-13-2955-5
Verlag: Springer Nature Singapore
This book addresses energy footprints in the food and textile sectors. Each footprint case study presents essential background information and discusses the scientific consensus, methodological framework, assessment checklist, calculation tools and techniques, applications, challenges and limitations. More importantly, the book explores the application of each indicator/framework in various industrial sectors and the associated challenges, as well as outlooks for the future – essential considerations, given that energy consumption and conservation are the primary elements in any industry’s sustainability strategy.
Zielgruppe
Professional/practitioner
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Technische Wissenschaften Maschinenbau | Werkstoffkunde Technische Mechanik | Werkstoffkunde Materialwissenschaft: Keramik, Glas, Sonstige Werkstoffe
- Technische Wissenschaften Verfahrenstechnik | Chemieingenieurwesen | Biotechnologie Lebensmitteltechnologie und Getränketechnologie
- Naturwissenschaften Chemie Analytische Chemie Umweltchemie, Lebensmittelchemie
- Wirtschaftswissenschaften Volkswirtschaftslehre Umweltökonomie
- Geowissenschaften Umweltwissenschaften Nachhaltigkeit
- Wirtschaftswissenschaften Wirtschaftssektoren & Branchen Energie- & Versorgungswirtschaft
- Wirtschaftswissenschaften Betriebswirtschaft Unternehmensorganisation, Corporate Responsibility
Weitere Infos & Material
Energy Footprints of Food Products.- Energy and Carbon Footprint of Food Industry.- Energy Footprints of Textile Products.