Its Agricultural, Nutritional and Social Contribution to Humankind
Buch, Englisch, 518 Seiten, Format (B × H): 155 mm x 235 mm, Gewicht: 803 g
ISBN: 978-3-030-28685-9
Verlag: Springer International Publishing
Zielgruppe
Research
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Naturwissenschaften Agrarwissenschaften Ackerbaukunde, Pflanzenbau Nutzpflanzen: Biologie, Genetik, Pflanzenzüchtung
- Naturwissenschaften Agrarwissenschaften Agrarwissenschaften
- Technische Wissenschaften Verfahrenstechnik | Chemieingenieurwesen | Biotechnologie Lebensmitteltechnologie und Getränketechnologie
- Technische Wissenschaften Verfahrenstechnik | Chemieingenieurwesen | Biotechnologie Biotechnologie
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Botanik Pflanzenreproduktion, Verbreitung, Genetik
- Naturwissenschaften Chemie Analytische Chemie Umweltchemie, Lebensmittelchemie
- Wirtschaftswissenschaften Wirtschaftssektoren & Branchen Primärer Sektor Agrarökonomie, Ernährungswirtschaft
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
Weitere Infos & Material
Preface.- Global Food Security, Contributions from Sustainable Potato Agri-Food Systems.- The Potato and its Contribution to the Human Diet.- Enhancing Value Chains through Collective Actions: Lessons From the Andes, Africa and Asia.- Ex situ Conservation of Potato [Solanum Section Petota (Solanaceae)] Genetic Resources in Genebanks.- The Genes and Genomes of the Potato.- Potato Breeding.- Genetics and Cytogenetics of Potato.- Insect Pests Affecting Potatoes in Tropical, Subtropical and Temperate Regions.- Fungal, Oomycete and Plasmodiophorid Diseases of Potato.- Bacterial Diseases of Potato.- Viral Diseases in Potato.- Potato Seed Systems.- Participatory Research (PR) at CIP with Potato Farming Systems in the Andes: Evolution and Prospects.- Gender Topics on Potato Research and Development.- Index.