E-Book, Englisch, 268 Seiten, Format (B × H): 216 mm x 279 mm
Pinstrup-Andersen / Cheng Case Studies in Food Policy for Developing Countries
1. Auflage 2018
ISBN: 978-0-8014-6636-6
Verlag: De Gruyter
Format: PDF
Kopierschutz: 0 - No protection
Policies for Health, Nutrition, Food Consumption, and Poverty
E-Book, Englisch, 268 Seiten, Format (B × H): 216 mm x 279 mm
ISBN: 978-0-8014-6636-6
Verlag: De Gruyter
Format: PDF
Kopierschutz: 0 - No protection
The food problems now facing the world—scarcity and starvation, contamination and illness, overabundance and obesity—are both diverse and complex. What are their causes? How severe are they? Why do they persist? What are the solutions?In three volumes that serve as valuable teaching tools and have been designed to complement the textbook Food Policy for Developing Countries by Per Pinstrup-Andersen and Derrill D. Watson II, they call upon the wisdom of disciplines including economics, nutrition, sociology, anthropology, environmental science, medicine, and geography to create a holistic picture of the state of the world's food systems today.Volume I of the Case Studies addresses policies related to health, nutrition, food consumption, and poverty.
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Sozialwissenschaften Politikwissenschaft Regierungspolitik
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Spezielle Soziologie Sachkultur, Materielle Kultur
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaft und Gesellschaft | Kulturwissenschaften Kulturwissenschaften: Ernährung & Gesellschaft
- Wirtschaftswissenschaften Volkswirtschaftslehre Internationale Wirtschaft Entwicklungsökonomie & Emerging Markets
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Entwicklungsstudien