Rizzello / Gobbetti | Basic Methods and Protocols on Sourdough | Buch | 978-1-0716-3708-1 | sack.de

Buch, Englisch, 176 Seiten, Format (B × H): 178 mm x 254 mm, Gewicht: 366 g

Reihe: Methods and Protocols in Food Science

Rizzello / Gobbetti

Basic Methods and Protocols on Sourdough


Erscheinungsjahr 2025
ISBN: 978-1-0716-3708-1
Verlag: Springer US

Buch, Englisch, 176 Seiten, Format (B × H): 178 mm x 254 mm, Gewicht: 366 g

Reihe: Methods and Protocols in Food Science

ISBN: 978-1-0716-3708-1
Verlag: Springer US


This volume details traditional and modern approaches to characterize sourdough and to monitor its features during production, propagation and use, through state-of- the art analytical tools. Chapters guide reader through procedures to prepare and propagate the mature sourdough, to analyse and monitor microbiological, biochemical and rheology features of sourdough, sensory, and nutritional attributes of baked goods. Written in the format of the Methods and Protocols in Food Science series, chapters list necessary materials and methods for readily reproducible protocols.

 Authoritative and cutting-edge, Basic Methods and Protocols on Sourdough aims to ensure successful results in the further study of this vital field.
Rizzello / Gobbetti Basic Methods and Protocols on Sourdough jetzt bestellen!

Zielgruppe


Professional/practitioner

Weitere Infos & Material


How To Prepare, Propagate, and use the Sourdough.- Culture-dependent estimation of lactic acid bacteria and yeasts.- Culture-independent estimation of lactic acid bacteria and yeasts.- Shotgun Metagenomic Approaches.- Determination of pH and Titratable AcidityDetermination of Lactic, Acetic Acids, and Estimation of their Molar Ratio.- Determination of the Content of Free Amino Acids and Their Profiling.- Soluble Sugars and Polysaccharides.- Volume Determination.- Texture Profile Analysis.- Image Analysis.- Descriptive Sensory Analyses.- Determination of the volatile components.- In vitro determination of Protein Nutritional Indexes.- In vitro determination of the Glycemic Index.- Estimation of phytic acid content.- Phenolic compounds and in vitro antioxidant activity.



Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.