Sumnu / Sahin | Physical Properties of Foods | Buch | 978-1-4419-2154-3 | sack.de

Buch, Englisch, 254 Seiten, Paperback, Format (B × H): 178 mm x 254 mm, Gewicht: 518 g

Reihe: Food Science Text Series

Sumnu / Sahin

Physical Properties of Foods


1. Auflage. Softcover version of original hardcover Auflage 2006
ISBN: 978-1-4419-2154-3
Verlag: Springer

Buch, Englisch, 254 Seiten, Paperback, Format (B × H): 178 mm x 254 mm, Gewicht: 518 g

Reihe: Food Science Text Series

ISBN: 978-1-4419-2154-3
Verlag: Springer


This is the first textbook to provide a fundamental understanding of physical properties of foods. It covers information about the most important physical properties of foods by combining the knowledge of food science, physical chemistry, physics and engineering. Basic definitions and principles of physical properties are discussed as well as the importance of physical properties in the food industry and measurement methods. In addition, recent studies in physical properties are summarized. The material presented is helpful for students to understand the relationship between physical and functional properties of raw, semi-finished, and processed food in order to obtain products with desired shelf-life and quality. Each chapter provides examples and problems, which teach students to analyze experimental data to generate practical information.

Sumnu / Sahin Physical Properties of Foods jetzt bestellen!

Zielgruppe


Graduate

Weitere Infos & Material


Size, Shape, Volume, and Related Physical Attributes.- Rheological Properties of Foods.- Thermal Properties of Foods.- Electromagnetic Properties.- Water Activity and Sorption Properties of Foods.- Surface Properties of Foods.


Serpil Sahin and Servet Gülüm Sumnu are Professors at the Middle East Technical University’s Department of Food Engineering.



Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.