Buch, Englisch, 240 Seiten, Format (B × H): 156 mm x 234 mm, Gewicht: 371 g
Reihe: Routledge Contemporary Russia and Eastern Europe Series
The Transformation of the Food System
Buch, Englisch, 240 Seiten, Format (B × H): 156 mm x 234 mm, Gewicht: 371 g
Reihe: Routledge Contemporary Russia and Eastern Europe Series
ISBN: 978-0-367-54775-2
Verlag: Routledge
This book analyzes the food revolution that has occurred in Russia since the late 1980s, documenting the transformation in systems of production, supply, distribution, and consumption. It examines the dominant actors in the food system; explores how the state regulates food; considers changes in patterns of food trade interactions with other states; and discusses how all this and changing habits of consumption have impacted consumers. It contrasts the grim food situation of 1980s and 1990s with the much better food situation that prevails at present and sets the food revolution in the context of the wider consumer revolution, which has affected fashion, consumer electronics, and other sectors of the economy.
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Sozialwissenschaften Ethnologie | Volkskunde Volkskunde
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Spezielle Soziologie Stadt- und Regionalsoziologie
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Spezielle Soziologie Sachkultur, Materielle Kultur
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaft und Gesellschaft | Kulturwissenschaften Kulturwissenschaften: Ernährung & Gesellschaft
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Soziologie Allgemein Empirische Sozialforschung, Statistik
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Geschichtliche Themen Mentalitäts- und Sozialgeschichte
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Regionalwissenschaften, Regionalstudien
Weitere Infos & Material
Preface 1. Thinking About Food Revolutions 2. Russia’s Food Supply Revolution 3. Russia’s Food Distribution Revolution 4. Russia’s Food Consumption Revolution 5. Implications of Russia’s Food Revolutions