Buch, Englisch, Band 52, 401 Seiten, Format (B × H): 160 mm x 241 mm, Gewicht: 863 g
Buch, Englisch, Band 52, 401 Seiten, Format (B × H): 160 mm x 241 mm, Gewicht: 863 g
Reihe: Environmental Chemistry for a Sustainable World
ISBN: 978-3-030-49307-3
Verlag: Springer International Publishing
Zielgruppe
Research
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Technische Wissenschaften Verfahrenstechnik | Chemieingenieurwesen | Biotechnologie Lebensmitteltechnologie und Getränketechnologie
- Naturwissenschaften Chemie Analytische Chemie Umweltchemie, Lebensmittelchemie
- Naturwissenschaften Chemie Chemie Allgemein Geschichte der Chemie
Weitere Infos & Material
Preface.- Chapter 1 History of Cyclodextrins.- Chapter 2 Professor József Szejtli: The Godfather of Cyclodextrins.- Chapter 3 Professor Casu and Cyclodextrins.- Chapter 4 History of Cyclodextrin Production in Hungary.- Chapter 5 Metal Nanoparticles and Cyclodextrins for Catalytic Applications.- Chapter 6 Cyclodextrin-Based Polymers for Food and Pharmaceutical Applications: A Historical Review.- Chapter 7 Role of Cyclodextrins in Nanoparticle-Based Systems for Drug Delivery.- Chapter 8 Water-Insoluble Cyclodextrin-Epichlorohydrin Polymers.