Anthropological Perspectives
Buch, Englisch, 211 Seiten, Format (B × H): 160 mm x 241 mm, Gewicht: 506 g
ISBN: 978-981-19-1047-0
Verlag: Springer Nature Singapore
Zielgruppe
Research
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Technische Wissenschaften Verfahrenstechnik | Chemieingenieurwesen | Biotechnologie Lebensmitteltechnologie und Getränketechnologie
- Geowissenschaften Geographie | Raumplanung Humangeographie
- Naturwissenschaften Chemie Analytische Chemie Umweltchemie, Lebensmittelchemie
- Geowissenschaften Geographie | Raumplanung Geographie: Allgemeines, Karten & Atlanten
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Sozialwissenschaften Ethnologie | Volkskunde Ethnologie Kultur- und Sozialethnologie: Allgemeines
Weitere Infos & Material
- Introduction.- Gastronomical goods as a biocultural value of wood pastures in Eastern Europe.- Merroir in the Making: Provenance Fetishism and the Social Construction of Taste in the Japanese Seafood System.- The Socio-Cultural Reception of MSG (Monosodium Glutamate) in Thailand.- Sharing food and conviviality in the Mediterranean Diet. Some ethnographic examples.- Rethinking foodscapes: Does it matter how food reaches my plate?.- Rethinking family commensality: Through Japanese cases and Italian ones.- The “Making” of Hakka Cuisine: A Case Study for the Formation of Ethnic Food and its Foodscapes in Southeast China.- Tubawan and the Play of Authorial Slippage: The Sani Yi people’s practice of hospitality business and the making of indigenous foodscape.- Translocal Foodscapes: Gastronomic Creativity in Mérida, Mexico, and Seville, Spain.- The Tea Industry in Modern China and Public Demand for Tea.- On the Formation of Chinese National Cuisine: Historical and AnthropologicalPerspectives.