E-Book, Englisch, 176 Seiten, Format (B × H): 152 mm x 229 mm
Reihe: Arts and Traditions of the Table: Perspectives on Culinary History
Pitte French Gastronomy
1. Auflage 2002
ISBN: 978-0-231-51846-8
Verlag: De Gruyter
Format: EPUB
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)
The History and Geography of a Passion
E-Book, Englisch, 176 Seiten, Format (B × H): 152 mm x 229 mm
Reihe: Arts and Traditions of the Table: Perspectives on Culinary History
ISBN: 978-0-231-51846-8
Verlag: De Gruyter
Format: EPUB
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)
Fachgebiete
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Weltgeschichte & Geschichte einzelner Länder und Gebietsräume Europäische Geschichte
- Sozialwissenschaften Sport | Tourismus | Freizeit Kochen, Essen, Trinken
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Spezielle Soziologie Sachkultur, Materielle Kultur
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaft und Gesellschaft | Kulturwissenschaften Kulturwissenschaften: Ernährung & Gesellschaft
Weitere Infos & Material
Preface: The "Kugelhopf" Mold
List of Maps
Introduction: On France's Gastronomic Passion
1. France: The Land of Milk and Honey or the Old Country of Gourmands?
2. Is Gourmandism a Sin in France?
3. Governing at the Table: Birth of a Model
4. The Gastronomic Restaurant, or "Haute Cuisine" on the Streets
Epilogue: Foods That Have a Soul: A Map of the Future for France