Schröder | Food Quality and Consumer Value | Buch | 978-3-642-07870-5 | sack.de

Buch, Englisch, 330 Seiten, Paperback, Format (B × H): 155 mm x 235 mm, Gewicht: 528 g

Schröder

Food Quality and Consumer Value

Delivering Food that Satisfies
Softcover Nachdruck of hardcover 1. Auflage 2003
ISBN: 978-3-642-07870-5
Verlag: Springer

Delivering Food that Satisfies

Buch, Englisch, 330 Seiten, Paperback, Format (B × H): 155 mm x 235 mm, Gewicht: 528 g

ISBN: 978-3-642-07870-5
Verlag: Springer


Consumer markets for foods and beverages in developed countries are well supplied and highly fragmented. Yet, the question being asked is how close retailers actually come to fulfilling their customers' requirements. The concept of consumer value is one of the main pillars underpinning the theory of market differentiation. This book takes an interdisciplinary approach to the analysis of satisfaction in relation to the consumption of food, with both food science and consumer science playing central parts. It approaches food quality from both the technical and the consumer satisfaction perspectives, and assesses the roles of management and regulatory tools in delivering food quality for all. Each area is discussed in detail, using the appropriate technical terminology, but keeping the text accessible to readers from both academic traditions, as well as to non-specialist readers.

Schröder Food Quality and Consumer Value jetzt bestellen!

Zielgruppe


Professional/practitioner


Autoren/Hrsg.


Weitere Infos & Material


1 Defining Quality, Value, Food and the Consumer.- 1 Quality and Value.- 2 An Exploration of Food, Food Quality and Food Qualities.- 3 Theoretical Perspectives on Consumer Behaviour and Food Choice.- 2 Food Quality Attributes.- 4 Food Composition.- 5 Origins and Nature of Sensory and other Performance Attributes in Foods.- 6 Food Additives, Functional Food Ingredients and Food Contaminants.- 3 Understanding the Food Consumer.- 7 Homeostatic and Psychological Bases of Eating and Drinking.- 8 The Food Consumer in Society.- 9 “Good” and “Bad” Foods.- Conclusion.- Name Index.



Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.