Arnold The Terroir of Whiskey

A Distiller's Journey Into the Flavor of Place
1. Auflage 2020
ISBN: 978-0-231-55089-5
Verlag: De Gruyter
Format: EPUB
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)

A Distiller's Journey Into the Flavor of Place

E-Book, Englisch

Reihe: Arts and Traditions of the Table: Perspectives on Culinary History

ISBN: 978-0-231-55089-5
Verlag: De Gruyter
Format: EPUB
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)



The master distiller Rob Arnold reveals how innovative whiskey producers are recapturing a sense of place to create distinctive, nuanced flavors. He takes readers on a world tour of whiskey and the science of flavor, stopping along the way at distilleries in Kentucky, New York, Texas, Ireland, and Scotland.
Arnold The Terroir of Whiskey jetzt bestellen!

Autoren/Hrsg.


Weitere Infos & Material


Introduction
Part I: Fashioning Flavor, Tasting Terroir
1. A Farm in Texas
2. The Production and Perception of Flavor
3. The Chemistry of Flavor
4. The Wine Terroir Tasting
5. Wine Country
6. The Evolutionary Role of Terroir
7. The Rise of Commodities
Part II: A Roadmap to Terroir
8. A Texas Tic-Tac-Toe
9. The Chemistry of Terroir
10. The Roadmap
11. Overlaying the Maps
Part III: Following the Map
12. Whiskey in the Big Apple
13. The Trilogy of Farming
14. My Old Kentucky Home
15. Corn, Wheat, and Rye Among the Bluegrass
16. Across the Pond and Through the Hills
17. TEIREOIR
18. Cultivating Flavor on the Farms of Éire
19. At Last, a Sip
20. The Church of Scotch Whisky
Conclusion
Appendix 1: Whiskey Terroir Tasting Guide
Appendix 2: Key to the Roadmap: Sources for Chapter 10
Appendix 3: Key to the Roadmap: Sources for Chapter 11
Appendix 4: Key to the Roadmap: Sources for Chapter 17
Notes
Index


Rob Arnold is the master distiller at the TX Whiskey distillery and a third-generation member of the whiskey industry. He is the coauthor of Shots of Knowledge: The Science of Whiskey (2016) and is a PhD candidate in plant breeding and genetics at Texas A&M University.



Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.